Tour de Gudenaa

Tour de Gudenaa 73K starter i Silkeborg i den vestlige del af Silkeborg Langsø direkte ud for Silkeborg Rådhus. Efter en rundtur på langsøen på ca. 2 km går det videre ad Silkeborg Langsø forbi den nye motorvejsbro og videre op ad Gudenåen mod Randers. Efter ca. 20 km passeres Kongens Bro, hvorefter deltagerne kommer ud på Tange sø og passerer byen Ans, inden deltagerne når løbets eneste overbæring ved Tangeværket.

Her får deltagerne en løbe- eller gå tur med kajakken på ca. 200 m inden båden igen sættes i vandet i det lille sideløb øst for værket. Roerne har her roet 36 km og mangler nu de sidste 37 km, som tilmed har meget medstrøm.

Ved Tange er der også mulighed for forplejning  (diverse drikke og mad/frugt) samt eventuelt samaritter hjælp. Ved Tange har deltagerne også mulighed for at tage en frivillig pause og få hjælp fra klubkammerater, som hjælper deres deltagere. De deltagerer, der ikke holder pause, men løber direkte til  det nedre åløb og videre i løbet, må som i lignende maratonløb ikke få hjælp, bortset fra at de må modtage ny væske fra hjælpere.

Efter Tange passeres Bjerringbro og videre forbi Ulstrup til Langå, hvor der er mulighed for at tage en frivillig pause og få diverse forplejning som i Tange. Herefter går det de sidste 14 km til Randers og målet ved Randers Bro. Løbet 73K startes kl. 10.00 i Silkeborg og slutter kl. 20.00 i Randers. Alle deltagere har således 10 timer til at gennemføre løbet.

I mål vil du få udleveret en medalje som tegn på, at du har gennemført løbet.

I Ans startes Tour de Gudenaa 42 i kajak, kano og på SUP. Løbets længde er på 42 km og der startes ved Ans Sejlklub ved broen midt på Tange sø.

Efter starten i Ans er der ca. 5 km op til overbæringen ved Tangeværket. Alle der deltagere i ungdomsløbene vil som med senior modtage deltagertrøje (hvis bestilt/betalt) og medalje hvis deltageren gennemfører løbet.