Løbsinformation – generelt

Slalom workshop og DM

Ved papirfabrikken i Silkeborg er der Intro og workshop til slalom padling som opvarmning til DM i slalom. Om lørdagen kan alle være med. Der er mulighed for at prøve kræfter med fospadling og lære den basale teknik og sikkerhed omkring det. Har man prøvet det før tager vi den et skridt videre og arbejder med slalompadling og portteknikker.

DM i Slalomkajak bliver i år afholdt søndag efter Tour de Gudenå og udvidet til at vare en hel dag.

 

Medaljer på de tre distancer

Du kan deltage i åben klasse, SUP, kano og havkajak. Der er vindermedaljer (guld, sølv og bronze)  i K1, K2 , K4 og havkajak i alle klasser med tilmeldte til og med senior, dog ikke i masterklasserne. Alle der gennemfører løbet får udleveret en deltagermedalje.

For at du kan stille op i havkajakklassen, så er der følgende krav til din havkajak.

  • Længde: K1, 400 cm – 700 cm
  • Type: Sit inside
  • Alle både skal have tilstrækkelig opdrift til at undgå at synke ved bordfyldning. (opdrift/lukket rum). Vandtætte skot betragtes som tilstrækkelig opdrift i havkajakker. I kajakker uden skot skal opdriftsmidler være fæstet forsvarligt og udfylde al disponibel plads uden for cockpittet.
  • Kajakken skal være rulbar. 3 kontaktpunkter. ( 2 x knæ, fødder + sæde). Det kan være knæstøtter eller kontakt med dæk. Knæstropper er ikke tilladt.
  • Den skal være udstyret med sikkerhedsliner og/eller fangliner på begge sider i kajakkens længderetning. Linerne skal være stramme og må ikke kunne løsne sig under redninger.
  • Alle slags byggematerialer er tilladt.

 

Tour de Gudenaa 23 K

Ved Dannebrogspladsen i Ulstrup går starten kl 11.30 til Tour de Gudenaa 23 K. Afhængig af antallet af startende kan der være flere startgrupper. Der er god strøm i åen, så deltagerne skal ro lidt modstrøm for at være BAG startlinjen inden start. På dette sted på Gudenåen er strømmen i gennemsnitlig 7 km /t.

Turen går så via Gudenaaen 9 km til Langå, hvor der er mulighed for at tage en frivillig pause og få diverse forplejning. Herefter går det de sidste 14 km til Randers og målet ved Randers Bro. Løbet slutter senest kl. 20.00 i Randers. Alle deltagere har således 8½ timer til at gennemføre løbet.

I mål vil du få udleveret en medalje som tegn på, at du har gennemført løbet.

Tour de Gudenaa 42 K

I Ans startes Tour de Gudenaa 42 KM. Der startes ved Ans Sejlklub ved broen midt på Tange sø.

Efter starten i Ans er der ca. 5 km op til overbæringen ved Tangeværket. Strækningen Ulstrup – Randers er beskrevet ovenfor.

I mål vil du få udleveret en medalje som tegn på, at du har gennemført løbet.

 

Tour de Gudenaa 70 K

Tour de Gudenaa 70KM starter i Silkeborg og går videre ad Silkeborg Langsø forbi den nye motorvejsbro og videre op ad Gudenåen mod Randers. Efter ca. 20 km passeres Kongens Bro, hvorefter deltagerne kommer ud på Tange sø og passerer byen Ans, inden deltagerne når løbets eneste overbæring ved Tangeværket.

Her får deltagerne en løbe- eller gå tur med kajakken på ca. 200 m inden båden igen sættes i vandet i det lille sideløb øst for værket. Roerne har her roet 36 km og mangler nu de sidste 37 km, som tilmed har meget medstrøm.

Ved Tange er der også mulighed for forplejning  (diverse drikke og mad/frugt) samt eventuelt samaritter hjælp. Deltagerne har mulighed for at tage en frivillig pause og få hjælp fra en kammerat. De deltagere, der ikke holder pause, men løber direkte til  det nedre åløb og videre i løbet, må som i lignende maratonløb ikke få hjælp, bortset fra at de må modtage ny væske fra hjælpere.

Efter Tange passeres Bjerringbro og videre forbi Ulstrup til Langå, hvor der er mulighed for at tage en frivillig pause og få diverse forplejning som i Tange. Herefter går det de sidste 14 km til Randers og målet ved Randers Bro. Alle deltagere har 10 timer til at gennemføre løbet.

I mål vil du få udleveret en medalje som tegn på, at du har gennemført løbet.