Løbsinformation – generelt

 

Deltagermedaljer og vindermedaljer

Du vælger selv bådtype og distance 23 | 42 | 70 km. Der er 1440 vindermedaljer (guld, sølv og bronze)  på højkant. Du kan læse om krav til bådtyper her.

Der er gennemførelsesmedaljer til alle deltagere i U14 og U16 – øvrige deltagere modtaget en goodie-bag, når bådnummer afleveres efter målgang.

 

Tour de Gudenaa 23 K

Ved Dannebrogspladsen i Ulstrup går starten fra kl 11.00 til Tour de Gudenaa 23 K. Afhængig af antallet af startende kan der være flere startgrupper. Der er god strøm i åen, så deltagerne skal ro lidt modstrøm for at være BAG startlinjen inden start.

Turen går så via Gudenaaen 9 km til Langå, hvor der er mulighed for at tage en frivillig pause og få diverse forplejning. Herefter går det de sidste 14 km til Randers og målet ved Randers Bro. Løbet slutter senest kl. 20.00 i Randers. Alle deltagere har således 8½ timer til at gennemføre løbet.

 

Tour de Gudenaa 42 K

I Ans startes Tour de Gudenaa 42 KM ved Ans Sejlklub ved broen midt på Tange sø.

Efter starten i Ans er der ca. 5 km op til overbæringen ved Tangeværket. Strækningen Ulstrup – Randers er beskrevet ovenfor.

 

Tour de Gudenaa 70 K

Tour de Gudenaa 70KM starter i Silkeborg og går videre ad Silkeborg Langsø forbi den nye motorvejsbro og videre op ad Gudenåen mod Randers. Efter ca. 20 km passeres Kongens Bro, hvorefter deltagerne kommer ud på Tange sø og passerer byen Ans, inden deltagerne når løbets eneste overbæring ved Tangeværket.

Her får deltagerne en løbe- eller gå-tur med kajakken på ca. 200 m ,inden båden igen sættes i vandet i det lille sideløb øst for værket. Roerne har her roet 36 km og mangler nu de sidste 37 km, som tilmed har meget medstrøm.

Ved Tange er der også mulighed for forplejning  (diverse drikke og mad/frugt) samt eventuelt samaritter hjælp. Deltagerne har mulighed for at tage en frivillig pause og få hjælp fra en kammerat. De deltagere, der ikke holder pause, men løber direkte til det nedre åløb og videre i løbet, må som i lignende maratonløb ikke få hjælp, bortset fra at de må modtage ny væske fra hjælpere.

Efter Tange passeres Bjerringbro og videre forbi Ulstrup til Langå, hvor der er mulighed for at tage en frivillig pause og få diverse forplejning som i Tange. Herefter går det de sidste 14 km til Randers og målet ved Randers Bro. Alle deltagere har 10 timer til at gennemføre løbet.

 

Præmier og medaljer

Se alt om præmier, medaljer og klasser på www.tourdegudenaa.dk/information/praemier/