Kim Darfelt fra Skovshoved Roklub har været bidt af Tour de Gudenå siden han deltog første gang i 1970

Kim Darfelt fra Skovshoved Roklub har været bidt af Tour de Gudenå siden han deltog første gang i 1970

Kim Darfelt fra Skovshoved Roklub er en af de gamle faste deltagere på Tour de Gudenå Maraton – i år bliver ingen undtagelse og han glæder sig allerede

Tekst of foto: Ann Kerol

Siden Kim Darfelt fra Skovshoved Roklub første gang deltog i Tour de Gudenå Maraton, har han været bidt af løbet. Så bidt, at han enten som deltager eller som frivillig på sidelinjen har deltaget i en ubrudt årrække siden første gang han deltog i 1970.
Sammenlagt har han gennemført løbet 30 gange, og han har for den præstation for et par år siden fået den vandrepokal, som Skovshoved Roklub internt uddeler til medlemmer, der har gjort sig særligt bemærket ved årets Tour de Gudenå. Kim Darfelt modtog pokalen, fordi han er den i klubben, som har deltaget flest gange.

Et løb for alle

Da han stillede op første gang, var det som ungdomsroer, siden deltog han på elite-niveau og i dag fortsætter han som motionist.
– Det er jo netop det gode ved Tour de Gudenå Maraton. Alle kan deltage. Det er et miks mellem elite og motionister, unge og gamle. Og det skaber en god dynamik i feltet, at deltagerne er så spredte, siger Kim Darfelt.
Han har alle årene stillet op sammen med en stor gruppe medlemmer fra Skovshoveds Roklub, som hvert år stiller med et hold på 30-40 medlemmer. Og det netop fordi Tour de Gudenå Maraton er en begivenhed, som kan ryste en bred gruppe sammen, mener Kim Darfelt.
– Her i klubben oplever vi, at Tour De Gudenå løbet er med til at ryste os sammen som gruppe. Vi træner sammen op til løbet, og vi har det bare smadder-skægt, når vi er af sted sammen. Det giver noget sammenhold internt i klubben, men det betyder jo også, at mange af vores medlemmer kommer ud og møder kammerater fra andre klubber, siger han.
Dertil kommer, at løbet bliver afviklet i noget helt fantastisk natur, som gør turen til en stor naturoplevelse, tilføjer han.

Et stærkt brand

Tour de Gudenå Maraton har gennem årene udviklet et meget stærkt brand, men selv et stærkt brand skal forny sig, lyder det fra Kim Darfelt.
– Selv er jeg meget nostalgisk, hvad angår Tour de Gudenå, men vi må konstatere, at tilslutningen til løbet i den gamle form de seneste år har været stærkt for nedadgående. Desværre. Men det skyldes nok især, at de yngre deltagere følte, at to dage var for lang tid, at være væk, siger han.
Derfor hilser Kim Darfelt også fornyelsen af løbet sidste år velkommen, selvom der måske skal ske lidt justeringer i år i forhold til pilot-projektet sidste år. Blandt andet, at der skal ske lidt mere, når man er kommet i mål. For her er der lang ventetid for de første, der når målstregen til den sidste
kommer ind, siger Kim Darfelt, som ikke selv gennemførte løbet sidste år, men var med som arrangør for Skovshoved Roklubs gruppe.

Nyt koncept for træning

– Jeg fik en masse positiv respons fra deltagerne sidste år, selvom mange følte, at det var hårdt at ro 73 kilometer i et stræk over en dag frem for de to gange 45 kilometer over to dage under det gamle koncept. Men det er et spørgsmål om, hvordan man tilrettelægger sin træning op til løbet, siger Kim Darfelt.
Derfor vil gruppen fra Skovshoved Roklub nu planlægge træningen lidt anderledes i år.
– Det gode ved Tour de Gudenå Maraton er jo, at det er en god målsætning for træningen hen over sommeren, fordi løbet falder sidst på sæsonen. Men der skal nogle kilometer i armene for at gennemføre et Tour de Gudenå Maraton, og det er ikke blevet mindre påkrævet efter distancen nu er blevet 73 kilometer over en dag. Så vi skal nok til at tænke nyt i forhold til træningen og lave nogle længere træningspas, som træner en op til at klare den lange strækning, forklarer han.
Og Kim Darfelt er sammen med gruppen, som skal med til Tour de Gudenå Maraton 2015, således begyndt at planlægge træningen – og gruppens medlemmer glæder sig allerede til at komme af sted.