Nyheder

Mange ekstremsportsudøvere har allerede gennemført diverse maratons, cykelløb og ironman-løb og er derfor på jagt efter nye udfordringer. Den næste merit på CV’et for mange ekstremsport-glade danskere foregår derfor til vands i Danmarks nye én-dagsmaraton i kajak.

Hvad enten man som erhvervsleder søger nye udfordringer på den private del af CV’et, eller som motionist og familiefar vil teste sig selv i endnu en manddomsprøve, så er det nye danske én-dagsmaraton i kajak en merit, der er en udfordring at gå efter.

Hos Dansk Kano og Kajak Forbund (DKF) har man siden årtusindeskiftet oplevet et sandt medlemsboom af danskere, der ser en udfordring i at konkurrere mod sig selv og andre til vands – med kajakken som følgesvend. I perioden har forbundet fordoblet antallet af medlemmer til 21.507 i 2013. Dertil kommer, at man i forbundet estimerer, at der er knap 80.000 uorganiserede kajakroere i Danmark, der også søger nye udfordringer på vandet.

“Det stigende antal danskere, der roer kajak, kombineret med at flere og flere danskere dyrker ekstremsport har gjort, at vi i DKF har valgt at gå ekstremsportsudøverne i møde og introducere et nyt ekstremløb i kajak, som tilmed er Europas længste én-dagsmaraton,” siger formanden for Tour de Gudenå Maraton-komitéen, Jan Darfelt.

“Vi har p.t. 410 deltagere til det nye Tour de Gudenå Maraton 2014, som løber af stablen d. 13. september, og vi håber, at vi over de kommende år vil få endnu flere både organiserede og uorganiserede deltagere fra ind- og udland til vores én-dagsmaraton i kajak.”

 

Kort om Tour de Gudenå Maraton – Europas længste én-dagsmaraton i kajak

Europas længste én-dagsmaraton i kajak, Tour de Gudenå Maraton, foregår i Østjylland. Det 73 km. lange kajak-maraton skydes i gang d. 13. september og starter med en spektakulær start kl. 10 i Silkeborg (ud for Rådhuset), hvor samtlige deltagerbåde sendes af sted på samme tid. Herfra ror deltagerne på Gudenåen op til Ans og videre til Tange, hvor der vil være en kort overbæring på 200 m., inden kajakken igen skal i vandet med kurs mod Langå for til sidst at komme i mål i Randers. Det bliver en kajakmaraton, hvor deltagerne vil få en unik naturoplevelse ved at befinde sig midt i den smukke natur på Gudenåen. Men det vil i høj grad også blive en stor fysisk udfordring for deltagerne, hvorfor arrangørerne har åbnet op for muligheden for at ro i tomandshold, hvor to roere hver ror den halve distance, så flere får mulighed for at gennemføre maratonen. Der vil desuden være rig mulighed for at heppe og følge deltagernes kraftpræstationer langs Gudenåens bredder.

 

Hvem står bag Tour de Gudenå Maraton?

Det er Dansk Kano og Kajak Forbund, Silkeborg Kajakklub og Kano- og Kajaklubben Gudenaa i Randers, der har indgået et samarbejde med Randers Kommune, Silkeborg Kommune og Sport Event Denmark om at skabe en folkefest til vands og til lands med særligt fokus på start og målbyerne Silkeborg og Randers, samt den smukke natur langs Gudenåen.

 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment