Kære alle Tour de Gudenå elskere

Efter en række år med faldende deltagerantal har Tour de Gudenå komiteen besluttet at indlede et samarbejde med DKF og kajakklubberne i Silkeborg og Randers og ændre løbet til et 1-dages løb fra Silkeborg til Randers på i alt ca. 73 km. En ny komite vil blive udpeget, men allerede nu er det besluttet at udpege Jan Darfelt fra DKFs bestyrelse som ny formand. Der er tillige indledt et samarbejde med Sport Event Danmark og eventorganisationerne Silkeborg og Randers om at skabe en stor midtjysk idrætsbegivenhed, som forhåbentlig i de kommende år vil tiltrække ikke bare mange kano og kajakroere, men også mange interesserede til at opleve løbet på Danmarks længste vandvej !

Det forventes tillige at vi udbyder ungdomsløb fra Ans, midt på Tange sø, og til Randers, ca. 45 km.

Løbet vil starte i Silkeborg og slutte ved det kendte målsted i Randers. Der vil blive 3 ”frivillige” pit-stop under vejs – formentlig Kongensbro, Tange og Langå. Uret starter ved starten i Silkeborg og slutter når man krydser målstregen i Randers. Vi vil forsøge at tiltrække såvel de allerbedste roere, som vil kæmpe om sejren og en hurtig tid, og vi vil forsøge at tiltrække de som blot vil forsøge at gennemføre eller gennemføre i en fin tid. Kan du ro det nye Gudenå maraton på under 5 timer ? Kan du ro det på under 6 timer ? eller 7 timer ? Kan du gennemføre det nye Gudenå Maraton ? Ja der bliver nok af udfordringer for den enkelte !

Der vil blive attraktive præmier til de bedste og præmier til klubber med mange deltagere, klubber med de samlede bedste tider og de bedste i turkajak, havkajak mm. Men en stor samlet start i Silkeborg og som vi kender det fra maraton løb, Vasaløbet, Dalsland maraton o.lign. En stor kano og kajakfest som alle bør deltage i !

Vi vil begynde at markedsføre løbet her i foråret over for klubber i ud og indland, samt for alle med interesse for at deltage. Men løbet finder sted lørdag d. 13 september.

Vi håber at vore klubber vil tage godt imod det nye initiativ og deltage med så mange medlemmer som muligt – nye og erfarne, unge og ældre !!

Vi ses til Gudenå Maraton 13 september !