Heidi Mikkelsen

Heidis flotte comeback til Tour de Gudenaa

Når 44-årige Heidi Mikkelsen fra Kano og Kajakklubben Gudenaa sætter sig ned i kajakken ved dette års Tour de Gudenaa, er det første år hun deltager i det nye endagsløb.
Men det er ikke første gang, hun deltager i løbet, som hun har roet i 1997-98-99 samt 2000 og 2002, hvor blandt andet fødsel af tvillinger og senere en operation for en diskusprolaps i nakken i 2010 satte en stopper for at deltage. Til Heidis store ærgelse.
– Da jeg blev opereret i nakken, sagde lægen til mig, at jeg aldrig kom ned i en kajak igen. Men det skulle blive løgn, tænkte jeg. Derfor begyndte jeg at træne mig op lag på lag. Og i år er jeg nået så langt, at jeg nu stiller op på den lange distance på 73 kilometer i min kapkajak, siger Heidi Mikkelsen, der således gør comeback efter en ufrivillig pause på 12 år.

Når ud til flere med endagsløb

Selvom Heidi Mikkelsen ikke selv har deltaget i løbet i mange år, har hun dog stort set hvert år været at finde blandt de mange frivillige, der hjælper til ved løbet i målområdet i Randers. Også sidste år, hvor løbet blev lavet om til et endagsløb på 73 kilometer. I år har man så tilføjet en kortere distance på 42 kilometer. Desuden kan to deltagere dele den lange distance mellem sig og ro en halvdel hver. Det nye koncept synes Heidi er en rigtig god ide.
– Jeg tror, at vi når ud til en skare af motionsroere og dermed forhåbentligt når ud til et bredere deltagerfelt med det nye koncept på grund af, at løbet kun strækker sig over en dag, hvor man kan vælge mellem både en lang og en kort distance. Og så er det en super ide, at to deltagere kan dele et startnummer mellem sig, siger hun.

En kamp mod sig selv

Selv forventer Heidi Mikkelsen, at det bliver hårdt at deltage på den lange distance, men hun har trænet indædt for at komme i form denne sæson og deltaget ved flere maratonstævner – blandt andet Paradisløbet og Randers City Kajak Marathon – for at få så mange kilometer i armene som muligt.
– I år bliver løbet først og fremmest en kamp mod mig selv. Men jeg vil gerne finde nogle på mit eget niveau at ro distancen med. Det gør strabadserne lidt nemmere, når man roer sammen med en gruppe, siger Heidi Mikkelsen.
Men sker det ikke, må hun stå distancen alene – ikke mindst for at vise, at hun kan.
– Og jeg håber, at så mange som muligt vil stille op til årets Tour de Gudenaa. Jeg kan kun varmt anbefale at deltage i løbet, som jo forhåbentligt også bliver en dejlig folkefest for alle deltagerne og tilskuerne, siger hun.